Pécs–Budapest

2018.02.07. 16:30

Karnagyot, énekest is díjazott a szövetség

Mint arról beszámoltunk, rangos kórusszövetségi díjban részesült a közelmúltban Lakner Tamás Liszt Ferenc-díjas pécsi karnagy.

N. L.

A PTE Művészeti Kar dékánjának KÓTA-díjáról adott hírünket követően értesült szerkesztőségünk arról, hogy további pécsi díjazottak munkásságát is elismerte kitüntetésével a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége.

A KÓTA-díj Tanár kategóriában tüntették ki Kunváriné Okos Ilona karnagy-zenetanárt, aki nyugdíjazásáig, mintegy 30 éven át volt a pécsi Mátyás Király Utcai Zenei Általános Iskola tanára, nagykórusának vezetője. A gyermekkórus a vezetésével számtalan hazai és nemzetközi sikert ért el, jelenleg a Komlói Munkáskórus, a Siklósi Tenkes Vegyeskar, és további együttesek irányítója.

A Kórusénekes/kórustitkár kategória díját kapta meg Medgyesi-Schwartz István énekes, a Nevelők Háza Kamarakórusa, a mai Pécsi Kamarakórus alapító tagja, aki 75 évesen is aktív kórustag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában