vásárosdombó

2018.02.21. 15:32

Készülnek a gazdák a borok versenyére

A helyi önkormányzat és a Vásárosdombói Kertbarátok közös szervezésében már a tizenhetedik alkalommal rendezik meg a községben a hagyományos borversenyt.

N. L.

A szervezők szeretettel várják Vásárosdombó borászait és a környékben borral foglalkozó gazdákat egyaránt a versenyre, amely március 9-én zajlik a településen.

A szervezők tájékoztatása szerint a bormintákat a polgármesteri hivatalban lehet leadni a verseny napján, pénteken 8-tól 12 óráig. A mintákat fajtánként egyliteres, fehér palackokban várják, felcímkézve. Külön borítékokban adják le a terelők az adataikat, valamint a borok fajtanevét, évjáratát, a termőhelyet és leadási sorszámát. A szükséges kellékeket a helyszínen biztosítják, a versenyre jelentkezőktől bormintánként 300 forint nevezési díjat kérnek.

A borokat a 14 órakor kezdődő bírálat alkalmával meg is áldják, majd értékelik. A XVII. Vásárosdombói Borverseny eredményhirdetését és a borbarátok találkozóját aznap este hattól rendezik meg a helyi általános iskola ebédlőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!