Szászvár

2018.02.25. 12:33

Közmunkában épült fel a falu új tűzoltószertára

Példaértékű beruházás fejeződött be a napokban.

Wald kata

Ünnepélyes keretek között adták át a település határában megépült új tűzoltószertárat. Mint ismeretes, a tavaly májusban indult példaértékű beruházás egyedi közfoglalkoztatási mintaprogram keretében valósult meg, az önkormányzat belügyminisztériumhoz beadott sikeres pályázatának köszönhetően. A szertárat teljes egészében a település közmunkásai építették – a projekt összköltsége 40 millió forint, ebből finanszírozták az értékteremtő beruházásban résztvevő 22 közfoglalkoztatott bérét, ami összesen 23 millió forintot tett ki, a kivitelezési munkálatokra 17 millió forintot költöttek.

Az új, a mai kor igényeinek mindenben megfelelő, a benzinkút mellett megépült, a főútra közvetlen csatlakozással rendelkező szertárat a Szászvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület – amely Baranya megye legnagyobb múltú, és az ország egyik legrégebben megalakult önkéntes tűzoltó egyesülete – használja majd a jövőben. A régi, elavult állapotban lévőt a tervek szerint idővel lebontják, mivel az a vár közvetlen közelében található, így akadályozná a műemlék tervezett fejlesztését.

A három tűzoltóautó befogadására alkalmas 130 négyzetméteres, pihenőhelyiséggel, mosdóval, zuhanyzóval ellátott új létesítmény egy eddig üresen álló önkormányzati telken épült meg. Jóllehet az egyesület még csak egy tűzoltóautóval és egy személyautóval rendelkezik, de a tervezett fejlesztések miatt volt indokolt a három garázshely kialakítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!