Harkány

2018.02.08. 17:00

Tízszer több fát ültetnek a kivágottnál

 „Ha kivágsz egy fát, ültess helyette kettő másikat” – tartja a mondás. A Harkányi Városgazdálkodási Zrt. a tavaly ősszel kivágott 28 fát heteken belül mintegy 300 csemetével pótolja. A fürdő területére, illetve a város köztereire hegyi juhart, ostorfát, korai juhart, kőriseket, császárfát, illetve hársfákat ültetnek ki.

Zs. K.

Marosi András fürdőigazgató emlékeztetett arra, hogy ősszel a fürdő területén a fakivágás szükséges volt, ugyanakkor a fák pótlásáról is gondoskodtak. A Harkányi Városgazdálkodási Zrt. két éve neveli a facsemetéket, amelyek mostanra megerősödtek és megnőttek már annyira, hogy heteken belül kiültethessék a város és a fürdő különböző pontjaira.

Az őszi fakivágások nagy visszhangot kaptak Harkányban, bár arra figyeltek, hogy csak sérült, alászorult, koronatörött, fagyléces, odvas erdei fákat vagy túlnőtt díszfákat jelöljenek ki erre a célra. A hűs árnyat adó egészséges, értékes fákat pedig megkímélték.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!