fejlesztés

2018.03.14. 17:00

Kerékpárút épülhet Tésenfán és Szaporcán

Mintegy 150 millió forintot nyert Tésenfa a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program keretében kiírt pályázaton.

Zs. K.

Tihany, 2008. augusztus 8. Biciklizõk a 71-es utat Tihannyal összekötõ új, több mint három kilométeres kerékpárúton, ami párhuzamosan halad a Belsõ-tó melletti közúttal. A beruházás 63 millió forintból valósult meg. MTI Fotó: Nagy Lajos

Forrás: MTI (illusztráció)

A támogatásból a település belterületi útjait hozzákapcsolják az Ős-Dráva Kerékpárúthoz, amellyel a Duna-Dráva Nemzeti Park területébe tartozó térség jobb kerékpáros elérhetőségét teszik lehetővé. A tervezett kerékpárút a Tésenfa déli határában épített kerékpárúttal kapcsolódik majd az Ős-Dráva Kerékpárúthoz. A nyomvonal Tésenfát elhagyva átvezet Szaporcára, ahol keresztezi a Kémesre vezető kerékpárutat, és tovább haladva pedig elvezet Szaporca tájházához. A tájház utcájának végén épített kerékpárúttal kapcsolódik a nyomvonal a Fekete-víz gátján haladó térségi jelentőségű kerékpárúthoz.

A projekt részeként a Fekete-víz felett, a korábban gyaloghídként üzemelő, de mára elbontott hidat is újjáépítik. A turisztikai célpontokhoz vezető úton tájékoztató táblákat helyeznek ki és kerékpártárolókat építenek. A fejlesztéssel a turisták helyben tartózkodási idejét növelhetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!