Tésenfa

2018.03.03. 14:30

Kitüntető címet vehet át a falu

Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona címmel tüntetik ki Tésenfa települést a baranyai legmagasabb születési arány miatt.

Zs.K.

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület 2010. január elsejével először Bács-Kiskun megye települései részére hirdette meg a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona cím elnyerését. Naptári évente az a település kaphatja meg az elismerést, ahol az előző év december 31-én megállapított statisztikai létszámhoz viszonyítva a legtöbben születtek az adott megyében. Ezt a jó példát az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja, ebben a pályázati évben minden megyében a megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak közreműködésével osztják a díjat az erre jogosult településnek és az érintett gyermekeknek.

Baranyában  Tésenfa település nyerte el ezt a címet, amelyet március 5-én 16 órakor ünnepélyes keretek között adnak át a művelődési házban. A jeles eseményre többek között várják az érintett gyermekek családjait, a község vezetőit, a plébános urat, lelkészt, anyakönyvvezetőt és a helyi védőnőt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában