szakkörök

2018.03.16. 12:45

Egyelőre az asszonytorna és az ulti klub a legnépszerűbb

Február utolsó napjaiban, ünnepélyes keretek között mutatták be a helyből és vidéki kistelepülésekről érkező résztvevőknek a kémesi önkormányzat kilenc települést érintő „A jó pap is holtig tanul” nyertes pályázatát, a projekt az élethosszig tartó tanulás lehetőségének megteremtését célozza, ám ahogyan a helyiek is állítják, ennél több haszna is van a rendszeresen megszervezett programoknak.

Zs. K.

– A kultúrházunk végre élettel telik meg. A felújított épületet korábban csak egy-egy községi rendezvény idejére nyitottuk ki, most azonban hetente többször, szakkörök és klubnapok alkalmával kisebb nagyobb csoportok foglalják el a házat – mondta Szolykóné Pfeifer Gabriella polgármester a szombat délutáni, nőnapi rendezvény előtt.

Ugyanezt emeli ki Molnár Zsófia, a Kémes az Ormánságért Egyesület elnöke is. Kifejezetten érezhető, hogy a helyieknek tetszenek a programok. Egyelőre az ulti klub a legnépszerűbb, és mivel egy időpontra legalább két szakkört vagy foglalkozást vonnak össze, az is előfordul, hogy a végén a két csoport eggyé alakul. Az eddig elindult asszonytorna és a baba-mama klub is egyre több érdeklődőt vonzott és ugyanerre számítanak a hamarosan induló varró szakkörön, illetve a családfakutatást segítő foglalkozásokon is. Utóbbi kapcsán Berta Szilvia, a siklósi református iskola tanítója elmondta, nagyon érdekes, hogy – szakember segítségével – egészen az 1800-as évekig visszamenőleg találhatnak adatokat, ehhez azonban szerencsés kiindulópont, ha legalább déd- vagy akár üknagyszülőkig visszamenőleg rendelkezünk némi információval.

Szombat délután, szintén a projekt keretében Tóthné Kamanczi Zita tartott előadást a nők szerepéről az életmódváltásban címmel. Mint mondta, a további egészséges életmódhoz kapcsolódó alkalmakkor egyebek mellett mentőápoló segít az újraélesztést megtanulni, illetve elsősegélynyújtás alapjait elsajátítani. Ezen kívül a rendőrséget bevonva a szenvedélybetegségek kockázatairól és kezeléséről is szó lesz. Az előadást követően Csöme Péter alpolgármester köszöntötte a hölgyeket, akik fűszerkeveréket választhattak ajándékul a vacsora és az élőzenés nőnapi bál előtt.

Kémesen már hagyomány, hogy nőnapon a férfiak szervírozzák a vacsorát a hölgyeknek, de áprilisban a férfinapot is megünneplik, akkor megfordulnak a szerepkörök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!