Abaliget–Szaporca

2018.04.04. 09:40

A környezeti nevelést és a turizmust szolgálják

Közvetlenül vagy közvetve segítik a Mecsek és a Dráva mente turisztikai kínálatának fejlődését.

Jeki Gabriella

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNP) a természeti és kulturális örökség védelme és fejlesztése, illetve megőrzése programja során jelentős fejlesztéseket valósít meg horvátországi partnerszervezetekkel együttműködve, három fő helyszínen.

– Az igazgatóság felújítja az Abaligeten található Denevérmúzeum épületét és annak közvetlen környezetét – tájékoztatott Komlós Attila marketing- és kommunikációs menedzser. – Az épület korszerűsítése mellett megújul a jelenlegi, denevérek világát bemutató szakmai kiállítás, valamint a jakab-hegyi pálos kolostor romjainak állagmegóvása céljából víztaszító, vízzáró anyagok felhasználásával konzerválják a meglévő falmaradványokat, elősegítve Magyarország e különleges értékének hosszú távú fennmaradását.

Hozzátette: a Szaporcán működő Ős-Dráva Látogatóközpontban a kerékpáros- és vízi turizmushoz köthető infrastruktúrát fejleszti az igazgatóság. A fejlesztések a kerékpárok, kenuk, kajakok könnyebb tárolását, illetve a kenutúrák biztonságosabb lebonyolítását teszik lehetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában