előadás

2018.05.12. 10:30

A moziban ad „Helikon-műsort” a gimnázium

A Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium szombaton a moziban rendezi meg a „Bemutatkozik a gimnázium” című műsorát.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

A három órakor kezdődő összeállításban az iskola azon művészeti csoportjai lépnek színre, amelyek az idei Helikonon sok sikert értek el.

A Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium hetvenkét fővel képviseltette magát, s kiváló eredményeket értek a diákok. Arany minősítésben részesült Hajdú Dániel hangszerszólója (10.b, Hahner Róbert tanítványa), Hahner Máté hangszerszólója (9.b, Hahner Róbert tanítványa), a nemzetiségi fúvószenekar népzene kategóriában (Hahner Róbert tanítványai), valamint a néptánccsoport Busójárás című produkciója (felkészítőjük: Filakovity István). A néptánccsoport a kategória fődíját és a gálán való szereplést szereplést is elnyerte. Ezüst minősítéssel tért haza Schwertféger Kitti könnyűzene kategóriában (11.b, Filákovityné Verőci Alexandra tanítványa). Bronz minősítést kapott Batka Indgrid komolyzene kategóriában (11.d, felkészítő tanára Denkéné Lakner Gyöngyi), Szeifert Erik versmondás kategóriában (11.b, felkészítő tanára Sziebert Ferencné), és a gimnázium kamarakórusa (felkészítőjük Imre Lajosné).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!