anyanyelvi verseny

2018.05.04. 08:30

Ápolták nyelvünk szép sokszínűségét

Alsó tagozatos diákok mérték össze tudásukat egy anyanyelvi versenyen a Szentlászlói Általános Iskolában.

Jeki Gabriella

Immár 30 éve Golobné Nagy Ildikó tanító, szaktanácsadó szervezésében a Szigetvári Tankerület tíz iskolájából ötven tanuló vett részt a megmérettetésen.

A 2-3-4. osztályos gyerekek helyesírási és szép kiejtési területen mérték össze tudásukat. A szép kiejtési versenyen egy szépirodalmi szöveget kellett pontosan, érthetően, kifejezően felolvasni, a megfelelő szövegfonetikai eszközök betartásával. A helyesírási verseny egy játékos feladatlap kitöltéséből és egy tollbamondásból állt.

A nem versenyző gyerekek közben kézműves mesterségekkel ismerkedhettek meg: a tanulók a közelgő anyák napjára készítettek ajándékokat.

A legjobbak értékes könyvjutalomban részesültek. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára Megyeri Noel, Kiss Fruzsina, Silovic Máté Olivér, Gaál Borbála Mária, Barna Bianka és Balogh-Toft Lili állhattak fel. Golobné Nagy Ildikó hangsúlyozta: az anyanyelvünk a legnagyobb szellemi értékünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!