bűnmegelőzés

2018.06.15. 13:00

A szünidei veszélyekkel ismerkedtek a tanodában

Bűnmegelőzési délelőttöt szervezett a dencsházai „Almáskert” Tanodában a Szigetvári Rendőrkapitányság a napokban.

T. V.

A játékos, interaktív foglalkozásokon negyven gyermek vett részt, akik a korosztályukat leginkább érintő veszélyhelyzetekről – például a közösségi média, és a nyári szünidő veszélyeiről, valamint azok megelőzéséről kaptak tanácsokat a bűnmegelőzési szakemberektől.

A program során a rendőrkapitányság „Rendőrség és vészhelyzet” címmel rajzpályázatot hirdetett a tanoda növendékeinek, amelynek eredményhirdetésére a napokban került sor. Az alkotásokat a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoportja díjazta. Az első helyezett a 13 éves galambosi Balogh Dorina Kitti lett, a második helyzettnek járó oklevelet a 12 éves dencsházai Orsós Melinda Zsanett kapta, a harmadik helynek pedig a 11 éves bánfai Bódi Amanda örülhetett.

A szünidő beköszöntével sok munkába járó szülőnek nehézséget okoz gyermeke elhelyezése, állandó felügyelete. Mint Wolf Ferencnétől a tanoda vezetőjétől megtudtuk, a nyár közeledtével fontos, hogy a gyerekek tisztában legyenek a rájuk leselkedő veszélyekkel és ezek elkerülésének lehetőségeivel. – A nyár az internettel együtt nagyon sok veszélyt hordoz, a leghitelesebb forrásból, a rendőrségtől értesülhettek a gyerekek a legmelegebb évszakkal együtt járó kockázatokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!