Lippó

2018.06.10. 17:30

Fegyversimogatóval készülnek

Ezúttal a honvédelmi témakört választották a fúvósfesztiválhoz.

Zsigmond József

Második alkalommal rendezik meg a Fúvósfesztivált Lippón június 23-án. Az eseményt minden éveben valamilyen külön téma köré fűzik fel. Tavaly gyermeknapi programokkal készültek, az idén a honvédelmi témakört választották.

Két éve a menekültválság idején a településen katonák állomásoztak, akik a művelődési házban voltak elszállásolva. A Lippói Nemzetiségi Fúvószenekar vezetője, Vinkler András elmondta, hogy a zenekar ifjabb tagjait lenyűgözte a honvédségi járművek, eszközök. Így született a döntés, hogy ezt témakört választják és úgy döntöttünk, hogy a rendezvényre meghívják a Kaposvári Helyőrség zenekart.

Csizmadia Zsolt ezredes a Fúvósfesztivál fővédnökségét vállalta el, aki egyben a Magyar Honvédség Központi Fúvószenekar főkarmestere. A fesztiválon fellép majd a Villányi Ifjúsági Fúvószenekar, a Pécs-Szabolcsi Fúvószenekar, a Siklósi Ifjúsági Koncertfúvószenekar. A kicsikre is gondoltak, lesz akadálypálya, kúszófolyosó, arcfestés, fegyversimogató, s a nap végén utcabál is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!