könnyek és szeretet

2018.06.20. 07:00

Mesét adtak elő a hátrányos helyzetű gyermekeknek

Karácsonykor sokan adakoznak, de valahogy ez a lendület az év többi napján elvész. Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, hogy a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem hallgatói Gilvánfán jártak a napokban, és kisebb ajándékcsomagokkal lepték meg a település gyerekeit.

Zsigmond József

– Hét évvel ezelőtt indult a projektünk. A Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz akciója ihletett meg, és mert már régóta baráti kapcsolatot ápoltam a tanoda alapítóival, Heindl Péterrel és a feleségével, így nem meglepő, hogy rájuk esett a választásom – tudtuk meg az ötletgazdától, Révész Judittól, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem angol szakos tanárától. – A szemeszter az egyetemen februárban indul, ekkor kezdjük gyűjteni az ajándékokat, és május végén, június elején juttatjuk el a gilvánfaiaknak.

Az idén tizenkilenc fős delegáció érkezett a településre, többek között a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium diákjai, angol szakos egyetemisták és a budapesti református gyülekezet tagjai.

Egy kis csúszás miatt a magyarmecskei iskola kavalkád programjáról lemaradtak.

– Az induláskor egy kisebb technikai probléma adódott, a két kis busz közül csak egy érkezett meg, ez okozta a késést. Alig hogy befutottunk Magyarmecskére, máris ebéddel kínáltak minket az iskolában – mondta Révész Judit.

Onnan átmentek Gilvánfára, ahol Heindl Péter, Békési Andrea, valamint Ambrus László bemutatták a tanodát és a falut, majd a vendégek átadták a névre szólóan ellátott cipősdobozokat a gyerekeknek, melyben könyvek, ruhák, írószerek, édességek lapultak. Tavaly óta hagyománnyá vált, hogy az angol szakos egyetemisták egy mesét adnak elő a gyerekeknek, ami idén is nagy sikert aratott.

– Annyi szeretetet kaptunk a gyerekektől és a helyi lakosoktól, hogy sokan elsírták magukat visszafelé a buszon – így emlékezett a napra Révész Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában