új állat

2018.06.14. 14:57

Rénszarvast ajándékozott a Mikulás, Öcsi névre hallgat

Öcsi rénszarvas bika a Nyíregyházi Állatparkból érkezett.

Zsigmond József

A Mikulás a nyári szabadságát megszakítva érkezett csütörtökön a pécsi állatkertbe, és ha már itt járt, egy ajándékot is hozott magával. Mint elmondta, látta, hogy milyen szép és jó hely ez a zoo, ezért úgy döntött egyik rénszarvasát itt hagyja.

 

– Ilyenkor nem fog tudni repülni, de december hatodikán este elképzelhető, hogy Öcsikém fogja magát és szépen szárnyal egyet itt a Mecsek lankái fölött – tette hozzá a Mikulás. – Addig is azt ajánlom a gyerekeknek, hogy vigyázzanak magukra, hiszen nyáron is látom, ki mit csinál.

Öcsi rénszarvas bika a Nyíregyházi Állatparkból érkezett. Egy hónapig egyedül lesz a nyolc éves hím, ám júliusban megérkezik Erik, aki mindössze egy éves.

A rénszarvasok nagyon nagy elterjedésű területen élnek, többek között Európában, Ázsiában és Lapföldön. Nőstényeket egyenlőre nem terveznek, hogy a pécsi állatkertbe hoznak, ám amennyiben úgy döntenek, hogy igen, akkor az egyik bikát egy másik zoo-ba kell majd szállítani, hiszen több bika több nősténnyel nem fér meg egy helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!