Feked

2018.06.21. 15:00

Sétaút épült a hagyományoknak

„A magyarországi német építészet gyöngyszemének” nevezik az Ófalu közelében található Fekedet, ahol tegnap a német hagyományőrzés különleges útvonalát, nemzetiségi tanösvényt adott át Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke és Tillmann Péter, a település polgármestere.

Mészáros B. Endre

A 800 méter hosszú, nyolc állomásos tematikus útvonal fő motívuma a fa, de jelképesen életre kel itt a fekedi németek múltja és jelene, életmódja, hagyományai, ünnepei és mindennapjai is.

Hazánkban ez a negyedik német nemzetiségi tanösvény – az oktatásban szánnak neki szerepet, de a turistáknak is látványosságot kínál. A baranyai Somberek, a Budapest közeli Pilisszentiván, valamint a Tatabánya melletti Tarján után most egy újabb falu alkotta meg a német tematikus útvonalát.

Mecseknádasdon várhatóan augusztusban adnak át ilyen tanösvényt, ezt követően pedig az országban hamarosan megkezdődhet újabb három létrehozása, valamennyi a Németországi Szövetségi Belügyminisztérium támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!