Helyi közélet

2018.06.02. 09:15

Túrázás közben figyelik a ragadozó madarakat

A Magyar Nemzeti Parkok Hete keretében, az MME Baranya Megyei Helyi Csoportjával közösen szervezett, Ragadozómadár-védelem Baranyában című program a veszélyeztetett fajokra és élőhelyeik megőrzésére kívánja felhívni a figyelmet.

W. K.

Szabadkígyós, 2014. december 17. Tokaj, a mérgezésbõl felgyógyult parlagi sas, amelyet mûholdas jeladóval szereltek fel, mielõtt szabadon engedték Szabadkígyós határában 2014. december 17-én. A madarat korábban meggyûrûzték a kutatók, így tudni lehet, hogy tavaly Tokaj térségében kelt ki a tojásból, ezért kapta a Tokaj nevet. MTI Fotó: Lehoczky Péter

A június 2-án, szombaton Szederkény határából induló túra során vörösvércse-költőládák ellenőrzésére is sor kerül. A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja vezeti. Fontos a kényelmes túracipő vagy bakancs és az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása, valamint a szúnyogok és a kullancsok elleni védelem.

A résztvevők 4-5 óra alatt 5-6 kilométeres távolság megtételére készülhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!