Pécs–Sásd

2018.06.20. 08:56

Új tűzoltóautókat adtak át és szenteltek meg a Dóm téren

Elkészült a száznyolcadik magyar tűzoltóautó, ezzel lezárult a katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése.

H. Zs.

A pécsi Dóm téren kedden délután adott át ünnepélyes keretek között a fejlesztés utolsó ütemeként elkészült nyolc jármű közül egyet Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a katasztrófavédelem főigazgatója. A új tűzoltóautók Kalocsa, Mezőberény, Csongrád, Lébény, Fehérgyarmat, Dombóvár és Ajka hivatásos tűzoltó-parancsnokságának és Sásd katasztrófavédelmi őrsének járműparkját erősíti.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, 2014 óta zajlik a tűzoltók gépjárműparkjának fejlesztése.

A hazai tűzoltóautó-gyártás újraindításának köszönhetően összesen száznyolc tűzoltóautó készült el a BM Heros Zrt. üzemcsarnokában. A gépjárművekkel tovább erősödik Magyarország tűzvédelme, a korszerű eszközök használatával hatékonyabbá válnak a beavatkozások. A program keretében Baranyába összesen hat, 130 millió forint értékű, új gépjármű érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában