Mágocs

2018.06.08. 16:10

Újra ihatnak csapvizet a mágocsiak

Újra fogyasztható a víz a baranyai kisvárosban.

Zs. J.

Mint a Dunántúli Napló beszámolt, a mágocsi vízellátás javítása érdekében új kút fúrása van folyamatban. A munkálatok során olyan műszaki probléma adódott a hét elején, amely miatt a mágocsi víz ivásra alkalmatlan vált. A vízszolgáltató cég, a Mezőföldvíz Kft. a város több pontján mobil tartályos vízvételezési pontokat hozott létre, ahol a lakosok fogyasztható ivóvízhez juthattak. Továbbá lajtos kocsik járták a város utcáit.

A szolgáltató cég közleményt adott ki, melyben leírta, hogy a vízvizsgálati eredmények ismeretében június hetedikétől a vezetékes víz fogyasztás lehetséges. Mint leírták, tekintettel arra, hogy a jelenleg csak két kútból lehet vizet kimeríteni, így a délutáni, esti órákban nyomáscsökkenés, vízhiány várható, hiszen a vízigény ezekben az órákban a legnagyobb. A korábbi vízkorlátozás továbbra is érvényben marad, így autómosásra, kertek locsolására a vezetékes vizet használni tilos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!