tömegközlekedés

2018.07.18. 07:00

Egy évig még biztos érvényesek lesznek a régi buszjegyek

Most még háromszáz forintért vásárolhatunk menetjegyet a pécsi helyi járatú buszokra, augusztus elsejétől egy százassal többet fizetünk érte.

Zsigmond József

Helyijárat

Augusztus elsejétől emelkedik a pécsi helyi járatú autóbuszokon a menetjegy és a bérlet ára. Mint arról beszámoltunk, a legutóbbi pécsi közgyűlésen döntöttek arról, hogy az eddigi háromszáz forintos, elővételben megvásárolt jegy ára négyszáz forintra emelkedik, a sofőrnél vásárolt jegy pedig négyszáz helyett ötszáz forintba kerül majd. A bérlet ára is drágul, az egy havi összvonalas bérlet 7055 forintról 7300-ra drágul, míg a negyedéves bérletért hétszáz forinttal fizethetünk többet, 20 880 forintot.

Több olvasónk panaszkodott, hogy a városban alig lehet jegyet vásárolni. Megkerestük a Tüke Busz Zrt sajtóosztályát kérdésünkkel, akik azt közölték, hogy nem igaz az állítás, hogy nem lehet menetjegyet kapni a városban. Ahogy azt a korábban kiadott sajtóközleményünkben is jelezték, július elsejétől a Tüke Busz Zrt. üzemelteti a bérletpénztárakat és értékesíti Pécsen a helyi járatú autóbuszokra érvényes menetjegyeket és bérleteket. A Tüke Busz Zrt. forgalmi irodáiban, július elsejétől a Csontváry utca 10. szám alatti bérletpénztárban, valamint a Lapker Kft. és a Magyar Posta Zrt. társaságunk honlapján előzőleg közzétett értékesítési pontjain, továbbá viszonteladói partnereinknél és az autóbuszvezetőknél is lehetett menetjegyet, gyűjtőjegyet (bérletpénztárunkban bérleteket is) vásárolni. Kiemelték, hogy a Lapker Kft. üzleteibe, a Magyar Posta Zrt. postahivatalaiba, valamint a bizományos értékesítő partnereinkhez összesen huszonhétezer darab elővételi menetjegyet és 1355 gyűjtőjegyet szállítottak ki.

Kérdésünkre, hogy augusztus elsejétől érvényes-e a korábban megvásárolt jegyek, azt a választ kaptuk, hogy a 2018-ban megváltott, még a Biokom Nkft. által korábban értékesített menetjegyeket és gyűjtőjegyeket 2019. június 30. napjáig, míg a Tüke Busz Zrt. által 2018. július 31-ig forgalmazott menetjegyeket és gyűjtőjegyeket egy évig, azaz 2019. július 31-ig lehet utazási célra felhasználni.

Salgótarjánban 210, Szegeden 320

Pécsen egy jegy ára augusztus elsejétől 400 forintba kerül elővételben, míg a havi összvonalas bérlet ára 7300 kerül. Megnéztük, hogy más megyei jogú városban jelenleg mennyibe kerül a jegy és a bérlet ára. A legolcsóbb a menetjegy Salgótarjánban, ahol 210 forintba kerül elővételben, míg a buszon 345 forintot kér el érte a sofőr. Győrben, Kaposváron, Veszprémben, Zalegerszegen 250 forintba kerül az elővételben megvásárolt jegy ára, Egerben 255, Békéscsabán 270, Szombathelyen 275, míg Szegeden 320 és Debrecenben 330-ba kerül. A havi összvonalas bérletért a legtöbbet Szegeden fizetnek, ami kereken hétezerbe kerül. Kaposvár 6970-be, Szolnokon 6800-ba, Debrecenben 6600-ba kerül. A legolcsóbb Egerben, ahol 5250 forintot fizetnek a busszal közlekedők, míg Győrben egy általános havi bérlet 5600-ba kerül.

A fővárosban egy jegy ára 350 forintba, míg a helyszínen váltott vonaljegy 450 forintba kerül. Egy metrójegyért 300-at fizethetünk, míg egy átszállójegyért 530-at.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!