Mánfa

2018.07.22. 15:00

Új polgármestert választanak

Választást tartanak szeptember végén a településen.

Zsigmond József

Marossárpatak, 2016. december 11. Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Maros megyei képviselõjelöltje leadja szavazatát az erdélyi Marossárpatakon a romániai parlamenti választások napján, 2016. december 11-én. A választáson a kétkamarás parlament 312 képviselõi, illetve 136 szenátori mandátumáról dönt az ország csaknem 19 millió szavazópolgára. MTI Fotó: Boda L. Gergely

Fotó: Boda L. Gergely

Az LMP frakciójában foglalt helyet a mánfai polgármester, Hohn Krisztina, aki Gémesi Györgyöt, az Új kezdet vezetőjét váltotta a Parlamentben. Az eskütételt az új baranyai képviselő az országgyűlésben június tizenegyedikén tette le.

A mandátum-összeférhetetlenség miatt azonban le kell mondania a mánfai polgármesterségéről, így időközi választást tartanak majd a településen. A helyi választási bizottság a napokban tette közzé az időközi választás pontos dátumát, amit szeptember harmincadikára, vasárnapra tűztek ki. A falu vezetői pozíciójára a jelöltek augusztus huszonhetedikéig jelentkezhetnek.

A négy évvel ezelőtti önkormányzati választáson a korábbi polgármesternek, Hohn Krisztinának egy kihívója akadt, a függetlenként induló Takács Zsolt, aki a szavazatok harminchét százalékát szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!