Vokány

2018.09.10. 12:30

Hidat épít a települési TésztaGyár a generációk között

Különleges ötlettel állt elő Bálint Zsoltné Eibel Izabella.

Zs.J.

Pár éve bezárt az idősek otthona a településen. Hiába próbálta becsábítani az szépkorúakat a művelődési házba (vetítésre, főzésre, beszélgetésre), elzárkóztak. Nem tudta kimozdítani őket a megszokott kis közegükből. Azt gondolta, ha valami feladatot kapnak, könnyebb lehet őket mobilizálni.

– A TésztaGyár lényege, hogy minden idősebb háziasszony tud házi tésztát készíteni. Ők tudják a munkafolyamat, a betérő fiatalok meg elsajátíthatják. Így hidat építünk a két generáció között – mondta Eibel Izabella. – Havi rendszerességgel találkozunk. Készült csigatészta, különböző levestészták, fánkok, nyújtott rétes. Mostanra már nemcsak helyiek csatlakoznak a programhoz, érkeznek érdeklődők Pécsről és Siklósról.

Mint megtudtuk, két alkalommal vendégszereplésen vettek részt. Meghívták őket az ormánsági Bőköz Fesztiválra, és korábban Kővágószőlősre, ahol finn vendégeknek mutatták be a TésztaGyárat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!