rózsafa

2018.09.09. 17:30

Modern berendezést kaphat a könyvtár

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően Rózsafa könyvtára eszközfejlesztésre, korszerűsítésre és bútorbeszerzésre több mint hárommillió forintot nyert.

T. V.

Ugyan hivatalos írásos tájékoztatót még nem kaptak a döntésről, de a Nemzeti Kulturális Alap oldalán már megtalálható a nyertes pályázatok közt.

A könyvtár évek óta elhanyagolt állapotban volt, a szekrények és polcok szét voltak törve. Mint azt Németh Norbert polgármestertől megtudtuk, a Csorba Győző Könyvtár vezetői április közepén meglátogatták a rózsafai intézményt, és tájékoztatták őket egy pályázati lehetőségről. A pályázat beadásához azonban önerőre is szükség volt. Mivel a nyílászárókat már korábban műanyagra cserélték, így a benyújtás érdekében kifestették a könyvtárszobát, az aljzatot leparkettáztatták, új mennyezeti lámpát helyeztek el, emellett megszüntettek egy szükségtelenné vált ajtót.

A most elnyert összegből a mai kor igényeinek megfelelően tudják majd kialakítani a teljes belső berendezést, a bútorzatot kicserélik, könyvtárosi pultot és asztalokat helyeznek el, számítógépeket és projektort is beszereznek. Várhatóan ebben az évben tejesen elkészülhetnek a felújítással, és a helyiek egy új, modern könyvtárt vehetnek birtokba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában