Pécs

2018.09.06. 08:30

Párbajozni fognak a hangszerek, orgona és tangóharmonika is felcsendül majd

Miben különbözik a templomi orgona, a tangóharmonika és a szájharmonikák? Ez az egyik fő kérdés a csütörtökön kezdődő Zeneszüret Fesztiválon.

Mészáros B. Endre

A Zeneszüret Fesztivál immár nyolcadik alkalommal hoz élvezetes komolyzenét a pécsi utcákra-terekre – erkélyeken, belvárosi lépcsősorokon csendül fel a legváratlanabb időpontokban és pillanatokban a muzsika. A vasárnap estig tartó Zeneszüreten tizenhét helyszínen harmincnál több programból válogathatunk, a sok kis koncert döntő többsége ingyenes. Kiállítások, filmklub, ifjúsági műsorok szólnak a komolyzenéről, fanfárok szólnak például a városháza erkélyén (csütörtökön 18 órakor), a zenelépcső keretében mini hangverseny lesz a Színház téren, a 100 éves villamoson, a postapalota előtt (pénteken 12, 14 és 16 órakor).

Az egyik legérdekesebb programot szombaton 19 órakor a Széchenyi téren hallhatjuk, ahol a világhírű szájharmonikás, Sigmund Groven és Szamosi Szabolcs orgonaművész feszül egymásnak a hangszerén. Sanzonest lesz „Virtuóz” tangóharmonikaszóval a Filter Kultúrkávéházban pénteken 16 órakor, ugyancsak a harmonikáról izgalmas kiállítás nyílik a Művészetek és Irodalom Házában. Fúvósegyüttesek foglalják el a belváros tereit vasárnap 14 órakor, harmonikás népzenére énekelnek a Nappaliban vasárnap este. A két fizetős programból pedig a Magyar Állami Operaház művészeinek (többek közt László Boldizsár és Létay Kiss Gabriella) operagáláját emelnénk ki szeptember 7-én a Kodály Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában