Pécs

2018.11.07. 07:00

Egekben az árak, lassan alakul a park és a játszótér a Magasház helyén

Nem csúfítja már a városképet Pécsen a Magasház, a Megyeri tér nyitottá vált részére játszóteret és parkot építenek – mihelyst eredményesen zárul a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás. A terület fejlesztésére 134 millió forintnyi összeg áll rendelkezésre.

HLB

Bár az valószínű, hogy ebben az évben már nem készül el az egykori Magasház helyére tervezett park és játszótér, az biztos, hogy elkészülte után sokak számára lesz népszerű hely a Megyeri tér.

A városháza tervei szerint ugyanis a terület fejlesztésére elkülönített 134 millió forintból a projekt keretében 3400 négyzetméteren alakítanak ki szabadidős tevékenységre alkalmas tereket. A telek déli részén ugyanis kávézót kívánnak építeni, a környező közterületi részeken pedig megújulnak az útburkolatok, új parkolóhelyeket hoznak létre, valamint elektromos autók töltésére szolgáló oszlopot is telepítenek.

A tervezett játszótér hétszáz négyzetméteren terülne el, és a Megyeri tér belső részeivel, a Mezőszél utcával, illetve a térfalat alkotó Szliven étterem tömbjéhez illeszkedve alakítják ki.

A parkban létrehozandó növényállomány csatlakozik a Szigeti út–Hungária út–Megyeri tér már meglévő zöldfelületeihez, úgy, hogy a fogtechnika épülete előtti rész faállománya is megmarad. A park tervezett, becsült területe 2000 négyzetméter lesz.

Ami a munkálatokat illeti, a lezárult első közbeszerzés eredménytelen lett, az építőiparban tapasztalható áremelkedések miatt magasabb árajánlatok érkeztek be a tervezettnél. Ezért új kivitelezési közbeszerzési eljárást írtak ki, amelyre még várják az ajánlatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában