Pécs

2018.11.05. 18:20

Interaktív programmal várták a gyerekeket több helyszínen

Több helyszínen is várták érdekes előadásokkal a gyerekeket október 26-án, pénteken. A nevelt gyerekek pályázat keretein belül meglátogathatták többek között a Pécsi Tudományegyetem Jogi Kara mellett a Baranya Megyei RFK Közlekedésrendészeti Osztályát és a Székesegyházat is.

Bátonyi Donát

A legtöbben többnyire arra gondolnak, hogy a gyermekotthonban élő gyerekeknek nincsenek szüleik. Persze van olyan gyermek, aki szülő, család nélkül maradt, de ez nagyon ritka. Gyakoribb az olyan eset, mikor a szülők kriminalizálódnak, olyan cselekményeket követnek el, ami miatt büntetésvégrehajtási intézménybe kerülnek. Ezért is tartják fontosnak, ezeknek a gyermekeknek megmutatni, milyen lehetőségek előtt állnak.

Találkoztunk dr. Fábián Adriánnal, a Pécsi Tudományegyetem Jogi Karának dékánjával, aki kifejtette nekünk, mire számíthatnak a fiatalok. – Számunkra nagyon fontos a gyerekek felelősség vállalásra való oktatása. A harminc fős csoportokban érkező gyerekek szinte kivétel nélkül gyermekotthonokból jöttek, az egészen kicsiktől a tizennyolc évesekig, pedagógus kíséret mellett. Az idelátogatókat interaktív programokkal vártuk, ahol megismerkedhettek többek között az egyetemmel – tájékoztatott bennünket dr. Fábián Adrián.

Nagy Bíborka, egyetemi hallgató tartotta az előadásokat, aki maga is rendszeresen önkénteskedik.

– Mivel szeretem a gyerekeket és a későbbiekben is velük szeretnék foglalkozni kapva kaptam a lehetőségen, hogy önkénteskedjek egy gyermekotthonban. Így szeptember óta heti rendszerességgel járok hozzájuk, ahol együtt tanulunk a kicsikkel. Ezért szívesen vállaltam a felkérést, hogy előadást tartsak nekik a felelősségvállalásról és körbe vezethessem őket a jogi karon – mesélte el nekünk Bíborka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában