képviselő

2018.11.06. 11:30

Kinek a nevében is tárgyalgat Kővári János?

Azzal még nincs különösebb baj, hogy az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) közgyűlési képviselője, Kővári János szívén viseli a pécsi buszközlekedés sorsának alakulását, hiszen városatyaként ez (is) a dolga.

M. B.

Az sem ördögtől való, hogy elektromos buszok beszerzését szorgalmazza, mert a környezetvédelem, a költséghatékonyság, egyebek tényleg nagyon fontos ügy.

A küldetéstudat – amivel, úgy tűnik, Kővári e-busz ügyben rendelkezik – pedig egyenesen becsülendő jellemvonás, de csak egy bizonyos határig. Egészen pontosan addig, amíg valakinek a felhatalmazása, csúnya szóval a kompetenciája terjed, s ezzel támadt esetében némi gond.

Kővári János ugyanis szaladgál fűhöz-fához, hogy tető alá hozza a sajátjának kinevezett tervét. Járt például egy buszkiállításon Hannoverben, hogy közelről is szemügyre vegye az általa kinézett buszokat, sőt, a Facebook-on közreadott fotók tanúsága szerint a gyártó cég képviselőivel is tárgyalhatott.

Ám ez még semmi.

Volt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszternél is az e-buszok beszerzése kapcsán, akivel állítólag egyenesen arról egyeztetett, hogy a Modern Városok keretében Pécsnek jutó összeg átcsoportosításával teremtsék elő a buszokra a pénzt.

A kérdés csak az, kinek a nevében teszi mindezt, ki hatalmazta fel arra, hogy gyakorlatilag a város nevében járjon el. Válaszolunk is: senki. Hozzá­tehetjük még azt is, hogy fogadatlan prókátornak az ajtó mögött a helye.

Azt pedig csak megjegyezzük, szólhatna valaki Kővári Jánosnak, hogy a pécsiek által megválasztott, így felhatalmazással bíró városvezetés is az e-buszok beszerzésén dolgozik, olyannyira, hogy már fut a közbeszerzési eljárás tucatnyi jármű vásárlása miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában