total art

2018.11.15. 15:05

Különleges animációs kisfilm készül Pécsről

A Nagyszalontai Arany János Művelődési Egyesület és a pécsi Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület tagjai november 16-18. között közösen készítenek Pécsről egy rövid stop-trükk animációs kisfilmet. Az újonnan elkészülő film nyilvános bemutatója november 18-án délelőtt 10.00 órakor lesz Pécsen, a Király utca 9.-ben, a Reménysugár Egyesület közösségi terében.

bama.hu

Az Arany János Emlékévhez kapcsolódóan március 10-én kiállítást, rajzfilmes foglalkozást és konferenciát tartottak Nagyszalontán a pécsi Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület tagjai. A rendezvény középpontjában Arany János műveinek rajzfilmes adaptációi álltak, a program résztvevői betekintést nyerhettek azokba az alkotásokba, amelyek a jeles költő műveit különböző animációs technikákkal jelenítik meg a filmvásznon. A pécsi egyesület akkor hívta meg a baranyai megyeszékhelyre a nagyszalontai Arany János Művelődési Egyesület tagjait egy közös alkotó hétvégére – a látogatásra november 16-18. között kerül sor.

A pécsi hétvége programja

A nagyszalontai vendégek november 16-án délután sétát tesznek Pécs városában, megismerve a legfontosabb látnivalókat; az inspirációhoz Pécsről szóló filmet és könyvet is segítségül hívnak. Az összegyűjtött élmények alapján közösen készítik el az animációs film forgatókönyvét, terveit. A film elkészítése a Pécsi Animáció Története Kiállítás terében fog megvalósulni, az egykori Pannónia Filmstúdió Pécsi Műtermének ma is működő berendezéseit, eszközeit is felhasználva, de alkalmazva a mai kor számítógépes technikájának előnyeit is.

Mi is a stoptrükk-technika?

Ezzel az animációs technikával tárgyakat, figurákat, papírból kivágott formákat lehet megmozgatni. Az előre elkészített hátterek közül válogatva, vagy akár a helyszínen kialakított egyedi hátterünk elé helyezve a szereplőket mozgásfázisonként lefotózzuk, majd az így elkészült sok-sok felvételt egy számítógépes program segítségével összefűzzük és már készen is van a saját animációs filmünk! Csak a kreativitás szab határt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában