életmű

2018.11.23. 07:00

Nagy bulira készül Rudán Joe, de nem üti szét a falakat

Számos meglepetés, és minden bizonnyal egy felejthetetlen előadás várja azokat a szerencséseket, akiknek jutott jegy Rudán Joe pénteki koncertjére. A Kodály Központban a jól ismert dalok hangzanak el, de nem a megszokott stílusban, s sztárvendégek is színesítik majd a műsort.  

Palotás P. (Forrás: Pécsi Újság.hu)

Már több mint egy hónapja nem lehet jegyet kapni az ötvenöt éves Rudán Joe jubileumi pécsi koncertjére. Annak érdekében, hogy minél több rajongó élhesse át az előadás élményét, november 16-án, pénteken Szigetváron tartottak nyilvános főpróbát, amelynek nagy sikere volt. A hatalmas érdeklődés nem meglepő, a legendás hangú énekes ugyanis különleges műsort állított össze zenészbarátaival.

– A Kodály Központ Közép-Európa egyik legjobb akusztikájú koncertterme, ennek megfelelően készülünk mi is az előadásra. Gersy Károly barátom áthangszerelte a dalokat, ez tehát nem egy dübörgős buli lesz – nyilatkozta munkatársunknak a Kozármislenyben élő, de magát ízig-vérig pécsinek valló Rudán Joe.

A vendégművészek névsora nem akármilyen zenészekből áll. Fellépnek az este folyamán az Atilla Fiai Társulat tagjai, azaz Tóth Reni, Varga Miklós, Kalapács József és Mr. Basary. A Coda és a Bikini együttesekből ismert Makovics Dénes fuvolázni, míg az egykor a Kormoránban játszó Gál Péter hegedülni fog a nagyszabású koncerten.

Természetesen a Rudán Joe Akusztik Band tagjai – Tóth László, Gyenes Attila, Matus Péter, Gyenes Máté – is ott lesznek a színpadon. A megszokott felállás azonban dzsesszzenészekkel egészül ki pár dal erejéig, illetve a Rudán Joe Brass Band előadásában is hallhatunk számokat.

Egy meglepetést is elárult Rudán Joe: a koncert második részében a szigetvári zeneiskola negyven tagú Szívhúrosok zenekarával együtt énekel majd. Mint fogalmazott, ezzel is a fiatal „utánpótlást” szeretné segíteni, élményt adni a számukra.

A Rudán Joe 55 jubileumi nagykoncert alkalmából az esemény plakátja alapján készült egyedi pólókat és természetesen CD-ket is árusítanak majd a Kodály Központban pénteken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában