képviselő

2018.11.07. 17:17

Páva Zsolt: Kővárinak nincs felhatalmazása, hogy a város nevében tárgyaljon

Pécs polgármestere cáfolja Kővári János, az Összefogás Pécsért (ÖPE) elnöke keddi cikkünkkel kapcsolatos állításait.

M. B.

Lapunkban kedden közöltük véleménycikkünket, amelyben azt vetettük fel, kinek a megbízásából és felhatalmazásával tárgyal Kővári János, az ÖPE közgyűlési képviselője az e-buszok kapcsán a gyártó cég, illetve hazai minisztériumok képviselőivel.

Kővári írásunk megjelenését követően, azt cáfolandó, közleményt adott ki, amiben többek között azt írta, „a Közgyűlés jóváhagyása alapján, Páva Zsolt polgármester tudtával tárgyal Pécs lehetséges befektetőivel, kormánytagokkal, miniszterekkel”. Később telefonon jogi következményekkel is megfenyegette szerzőnket.

Szerdán megkérdeztük Páva Zsoltot, Pécs polgármesterét, valóban van-e olyan felhatalmazása Kővári Jánosnak, amiről beszél?

A polgármester megerősítette: nincs.

Kővári Jánossal kapcsolatban nem hozott olyan határozatot a közgyűlés, amely felhatalmazná őt arra, hogy a városvezetés nevében tárgyalásokat folytasson, ilyen felhatalmazással Pécs polgármesterétől sem rendelkezik. A képviselő úr az általa folytatott tevékenységekről mindösszesen bejelentéseket, és tényközléseket tesz időlegesen, azokhoz jóváhagyást, engedélyt, tanácsot nem kér. A képviselő urat – akárhogyan is igyekszik ennek ellenkezőjéről meggyőzni a közvéleményt – ugyanazok a jogosítványok illetik meg, amelyek a közgyűlésben helyet foglaló többi képviselőt, sem több, sem kevesebb – fogalmazott válaszában Páva Zsolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában