Baranyai körkép

2018.12.19. 20:00

Bemutatták a TOP 100 kiadványt és fény derült a díjazottakra is

Idén december 19-én köszöntötték az év legjobb gazdasági teljesítményét nyújtó cégeit és vállalkozóit a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara székházában. A Dunántúli Napló, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Baranya Megyei Igazgatósága és a kamara immáron hagyományos Top 100 gáláján.

B. D.

Dr. Síkfői Tamás, a kamara elnöke nyitotta köszöntőbeszédével a rendezvényt, amelyben elmondta, hogy Baranya gazdaságának régiós és országos pozíciója rámutat arra, hogy milyen hosszú út áll a baranyai céget és vállalkozásokkal szemben. Amennyiben, hozzá szeretnének járulni a térség fejlődésének növekedésében. Így a területnek szüksége van egy zászlós hajóra, ami inspirálja a helyi cégeket és megmutatja Pécsnek, hogyan lehetne tovább fejlődni. Ezért is hívták meg Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármesterét, hogy tartson egy előadást arról, miként ért el a város és térsége ekkora gazdasági fejlődést.

Rabb Szabolcs, a Pécs-Baranya Kereskedelmi és Iparkamara titkára felhívta a figyelmét a helyi gazdaság szereplőit képviselő kamarát, az egyetemet, és a városi, megyei vezetőket, polgármesterek, hogy rendkívül fontos most az együttműködés.

A baranyai városok külön elismeréseket is átadtak. A legjobban teljesítő gazdasági szereplők között ezúttal a Mecsek Füszért Zrt. vitte el az első helyet megelőzve ezzel az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózat Zrt.-t. Míg a harmadik helyen a Hauni Hungária Kft. végzett. A baranyai városok legnagyobb adófizetőinek díjazottjai: Pécs Megyei Jogú Város: Hauni Hungária Kft., Komló: Polytec Komló Kft., Kozármisleny: Pannon Busz-Rent Kft., Mohács: Kronospan-MOFA Hungary Kft., Sellye: Agrokémia Sellye Zrt., Siklós: Bern Építő Zrt., Szigetvár: Schenk és társa Kft.

 

Különdíjban részesültek

Bóly város legdinamikusabban fejlődő, környezetbarát, energiatudatos, innovatív cége díját az Eco Solar Concept Zrt. vihette haza. A Baranya megye kiemelt kutatás-fejlesztési beruházásokat megvalósító vállalkozása címét idén két cég is elnyerte: a Pannonpharma Kft. és a Prophyl Kft.. Baranya megye legnagyobb árbevételű hazai tulajdonban lévő építőipari vállalkozása a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. lett. Végül Pécsett, gépipari területen dolgozó hazai tulajdonú legnagyobb foglalkoztatója a Matro Kft. volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!