Jöhetnek a mínuszok

2018.12.03. 10:30

Felkészítették a buszokat a téli kihívásokra

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően november 30-ára befejeződött a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. több mint 800 autóbuszának teljes körű felkészítése.

W. K.

Próbaúton már látni alkalmanként a Hungarian Bus Zrt. autóbuszát. Ha a cég beszáll a pécsi közlekedési társaságba, ilyen buszokon is közlekedhetünk

A biztonságos közlekedés érdekében a társaság autóbuszainak jelentős részére M+S mintázatú, téli üzemeltetésre alkalmas gumiabroncsokat szereltek fel, az 5 milliméternél kisebb profilmélység eseten azonnal cserélik a gumikat.

Nem csupán a felkészítésnél, de a későbbiekben is folyamatos feladatot jelent az akkumulátorok és az akkumulátorsaruk ellenőrzése.

Mivel télen az autóbuszoknál több javítási igény jelentkezhet és a mentések száma is jelentősen megnövekedhet, ezért a társaság járműfenntartási telepein dolgozóknál ügyeleti rendszerrel, esetlegesen túlóra elrendelésével biztosítja a társaság a megnövekedett feladatok ellátását. Mindhárom megyei szolgáltatási központnál korszerű műszaki autómentők állnak készenlétben, a várhatóan növekvő feladatok ellátására.

A társaság által üzemeltetett autóbusz-állomások területén a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést szerződés alapján külső vállalkozások végzik, utasaik fűtött várótermekben várakozhatnak.

Rendkívüli események – időjárás, elemi csapás, veszélyhelyzet – bekövetkeztét megelőzően, illetve annak elhárítása érdekében a társaság külön szervezeti egységet hozott létre. A megyei szolgáltatási központok – Kaposvár, Pécs, Szekszárd – forgalmi szolgálatai 24 órában látják el az irányítói feladatokat, szükség esetén készenléti szolgálatot rendelnek el, illetve megerősítik a forgalmi szolgálatok személyzetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!