Pécs

2019.01.04. 15:32

A szociális területen dolgozókat méltatta az alpolgármester

Őri László köszönetet mondott egész éves munkájukért a szociális területen dolgozóknak pénteken. Pécs alpolgármestere az Esztergár Lajos Család-és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ évnyitó rendezvényén beszélt többek között a várható fejlesztésekről is.

bama.hu

Emlékeztetett rá, hogy a tavalyi esztendőt a kormány 2018-at a családok évének nyilvánította, ennek során pedig azokra is kiemelt figyelem irányult, akik valamilyen okból nehéz helyzetbe kerültek.

Kiemelte: az Esztergár Lajos Család-és Gyermekjóléti Szolgálat lelkiismeretes, odaadó munkája jól példázza, hogy az élet e nehéz területén mit is jelent a segítségnyújtás.

Az intézménnyel kapcsolatban beszámolt arról, hogy közös elhatározásra jutottak Nagy Istvánnal, a szolgálat igazgatójával, hogy megteremtsék a központ új, 21. századi körülményeknek megfelelő telephelyét. Az új helyszín ugyanis biztosítaná, hogy a központ dolgozói méltó körülmények között végezhessék a munkájukat. Már egy pályázatot is benyújtottak azért, hogy új épületbe költözhessen a szolgálat, ennek eredménye hamarosan várható.

Őri kiemelte, hogy a 2014-ben megkezdődött szociális rehabilitációs program második fejlesztési ütemében a szolgálat közel húsz munkatársának tudnak emelt bért biztosítani. Emlékeztetett, hogy az új lakásrendelet elfogadását követően elindult Pécsen az a munkacsoport, mely az Esztergár Lajos Család-és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozóinak segítségével az önkormányzati lakások rendbetételéért felelős. Ennek célja, hogy nagyobb rend legyen lakásfronton, s még több figyelmet fordíthasson a város a rászorulókra.

Az alpolgármester fontosnak tartotta kiemelni, hogy a szolgálat munkatársainak köszönhetően a pécsi intézmény az országos élvonalba került az elmúlt években.

A rendezvényen díjakat is átadtak az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ dolgozóinak kiemelkedő éves munkáját elismerve. Az eseményre két meglepetésvendég is érkezett, a pécsi kötődésű dr. Palanovics Norbert, Magyarország tokiói nagykövete, illetve Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a Pécsi Sport NZrt. vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!