Baranya

2019.01.15. 10:30

Baranyai németek részesültek rangos elismerésben

Kitüntetések átadásával egybekötött gálaműsort tartott január 12-én a Budapest Kongresszusi Központban a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata. Kiváló együttesek és díjnyertes kultúrcsoportok töltötték be a színpadot és arattak nagy elismerést. A fellépők között volt a Villányi Ifjúsági Fúvószenekar is.

Zs. J.

A gálán hárman, köztük két baranyai, vehették át a „Magyarországi Németségért Arany Dísztűt”, a német nemzetség legrangosabb kitüntetését. Köztük volt Emmert József, aki 1963-ban Véménden született és a Pécsen élő Gerner Éva, aki egész pályáját a német nemzetiségi újságírásnak szentelte.

Az országos gálán fiatalokat is kitüntettek: immár 16. alkalommal vehették át a Koch Valéria Díjat kiemelkedő tanulmányi eredményt és a német kultúra ápolása terén különleges aktivitást felmutatni tudó diákok. Baranyai kitüntetettek: a pécsi Klász Bettina, a babarci Stefán Petra, valamint a sombereki Berek Bernadett, valamint a mecseknádasdi Sós Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!