Szászvár

2019.01.14. 12:30

Modern fürdőszobákat is építenek a panzióba

Családok számára is vonzóvá teszik a szálláshelyet, a felújítással tavaszra végeznek.

W. K.

Tavaszra teljesen megújul és ezáltal az eddiginél sokkal komfortosabb körülmények közt tudja majd fogadni szállóvendégeit az önkormányzat által működtetett Főtér Kávézó és Étterem Panziója. A fejlesztésre mintegy 16,7 millió forintot nyert az önkormányzat a Magyar Turisztikai Ügynökséghez beadott sikeres pályázatával – a támogatói okiratot a közelmúltban kapták kézhez.

Mint azt Dunai Péter, Szászvár polgármestere kérdésünkre elmondta, a település közétkeztetését is ellátó étterem emeleti részén működik a panzió – a korszerűsítés egyik fő eleme, hogy valamennyi szobához saját fürdőszobát is építenek. A korszerűsítés részeként új berendezési tárgyakkal is gazdagodik a szálláshely – új ágyakat, bútorokat, szőnyegeket, televíziókat is vásárolnak a pályázati pénzből. Ezen kívül számítógéppel, kamerarendszerrel ellátott recepciós pult kialakítására is nyílik lehetőség. Cél, hogy egy olyan panziót alakítsanak ki, amely akár arra is alkalmas, hogy családok gyerekekkel több napot eltöltsenek a településen komfortos, modern környezetben – tette hozzá a polgármester. A munkálatok hamarosan indulnak – tavasztól már a megújult környezetben tudják fogadni a Szászvárra érkező szállóvendégeket.

Dunai Péter hozzátette, tervezik az étterem felújítását is a jövőben – cél, hogy a helyiek körében igen nagy népszerűségnek örvendő, a településen a közétkeztetési feladatokat is ellátó vendéglő meglévő gasztronómiai kínálatát vendégcsalogató enteriőrrel egészítsék ki, ezáltal szeretnék még vonzóbbá tenni a létesítményt.

Új parkolót is kialakítanak

Új parkolót alakít ki az önkormányzat a plébánia udvarán, a felek erről nemrég kötöttek megállapodást. A fejlesztés eredményeként az eddig kihasználatlan területen 25 autónak biztosítanának helyet, ezáltal megoldódhatnak a település központjában a parkolási problémák. A szükséges munkákkal, ha az időjárás engedi, a terv szerint tavaszra végeznek – a parkolás ingyenes lesz majd a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában