Alsómocsolád

2019.01.10. 17:15

Otthont és megélhetést is kínál a falu a pályázóknak

Még pár napjuk van az érdeklődőknek a Jövő-szövő pályázatra jelentkezni a községben.

B. D.

A pályázatot azoknak találták ki, akik jövőjüket gyönyörű környezetben, egy élhető, saját, helyi gazdaságából is gyarapodó kistelepülésen képzelik el. Az otthonteremtésben és a beilleszkedésben az önkormányzat, és egy mentorcsapat is segítséget nyújt.

A letelepedők elhelyezkedhetnek a már meglévő több mint négyszázötven megélhetést biztosító munkahely valamelyikében, vagy éppen részt vehetnek közösségi vállalkozásban, amely egyszerre nyújt megélhetést és közösségi élményt.

A legtöbben csak álmodnak arról, hogy egy egészségesebb környezetbe költözhessenek, ahol jobb levegő és nyugalom várja őket a természet közelségében. A megélhetési bizonytalanság, a kevés munkahely és az elmagányosodástól való félelem azonban sokakat visszariaszt. Alsómocsolád Jövő-Szövő Programja erre a két problémára egyszerre kíván megoldást nyújtani. Ugyanis a pályázók egy komplex fejlesztési, ezen belül közösségi vállalkozásfejlesztési folyamatban vehetnek részt, ahol nemcsak megélhetésük megteremtéséhez kapnak segítséget, hanem igazi közösségre is találnak Alsómocsoládon.

A pályázat nyerteseinek csupán egy kétfordulós kiválasztási folyamaton kell átesniük, amely során vázolják, milyen vállalkozási terveik vannak, majd a többnapos műhelymunka során kidolgozhatják személyes terveiket. A feladat megvalósítása során megismerhetik egymást, és akár társakat is találhatnak vállalkozásuk létrehozásához, majd megvalósíthatják azokat a faluban rejlő fejlesztési lehetőségek kihasználásával. A jelentkezéshez nincs másra szükségük mint egy motivációs levél benyújtására az önkormányzathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!