Szigetvár

2019.02.12. 16:30

Megújult a csarnok és az uszoda

A város önkormányzata és konzorciumi partnere, a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal közel 170 millió forint támogatást nyert a szigetvári Sportcsarnok és Tanuszoda épületeinek energetikai korszerűsítésére. A kivitelezési munkák 2018 szeptemberében kezdődtek el, a sikeres műszaki átadás-átvételi eljárás lezárása a közelmúltban volt.

T. V.

A sportcsarnokot az elmúlt évtizedekben nem volt mód jelentősen felújítani, a pályázat azonban lehetővé tette az épület megóvását, helyreállítását. Az energetikai fejlesztés azért is volt szükséges, mivel az intézmény folyamatos, napi használatban van, energiafogyasztási adatainak csökkentése a költséghatékony működés szempontjából elengedhetetlen.

A beruházás célja tehát az épületek energetikai fejlesztése volt és az üzemeltetési költségek csökkentése megújuló energia felhasználásával, ezáltal a káros gázok kibocsátásának csökkentése, a költséghatékony működés, valamint a komfortérzet növekedése érdekében.

A csarnok külső hatá­roló szerkezeteinek a hőszigetelésére, külső nyílászáróinak cseréjére, a villamosenergia- fogyasztását csökkentő nap­elemek beépítésére, a hősugárzók cseréjére került sor, és a tanuszoda épületére is nap­elemeket szereltek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában