konferencia

2019.02.25. 16:30

Ritka betegségek adták a témát

Élénk érdeklődés mellett rendezték meg ismét a baranyai megyeszékhelyen a Ritka Betegségek Világnapja rendezvényt február 23-án, a Zsolnay Kulturális Negyed E78-as termében.

T. V.

Tartalmas előadásokkal, kreatív foglalkozásokkal várták az érdeklődőket a szervezők, a PTE Orvosi Genetikai Intézete, a Pécsi Éltes EGYMI, a Pécsi Galéria és a Zsolnay-negyed. A rendezvény területén információs standok, játszóház, vásár és fejlesztő játékok is elérhetőek voltak a résztvevők számára.

A program célja az volt, hogy emlékeztessenek mindenkit arra, hogy a ritka betegségek népegészségügyi prioritást képeznek. A nap reményt és információt hozhat a különböző nem mindennapi betegséggel élő embereknek, gondozóiknak és természetesen családjaiknak. A pécsi eseményen a szakmai programok két teremben, párhuzamosan zajlottak. Többek között a korai fejlesztés hazai intézményrendszeréről, a sorstársi mentorálás szerepéről és a művészet és valóság kapcsolatáról is szó volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!