fejlesztés

2019.03.06. 11:30

Elhárult az akadály, a horvát határig érhet az M6-os

A napokban jelent meg a Magyar Közlönyben a közlekedési beruházások újraírt listája, ebben szerepel az M6-os sztráda meghosszabbítása a horvát határig, immár konkrét időpontokkal. Az építkezés egy év múlva, 2020. március 31-én kezdődik.

Máté Balázs (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Baranya és a régió szempontjából is újabb örömteli fejleményként könyvelhetjük el, hogy a Magyar Közlönyben olvashatók szerint a kormány módosította a 2020-ig megvalósítani kívánt, úgynevezett infrastrukturális beruházások listáját, amelyben szerepel az M6-os autópálya Bóly és Ivándárda közötti szakaszának megépítése is.

A részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítésének határideje 2019. szeptember 30., június 30-án írják ki a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárást, maga az építkezés egy év múlva, 2020. március 31-én kezdődik.

Tavaly decemberben már kiírták az engedélyezési és a jogerős építési engedély megszerzésére irányuló közbeszerzést.

A kormány már korábban határozott arról, hogy összesen több mint 69 milliárd forint jut a Bólytól a határig tartó szakasz építésére. Az M6–M60-as csomóponttól az országhatárig futó szakasz 2×2 sávos gyorsforgalmi lesz, fizikai elválasztással. A Bóly és Ivándárda közötti rész hossza mintegy 20 kilométer. A szakasz az M60 elválási csomóponttal együtt négy külön szintű csomóponttal, egy komplex és egy egyszerű pihenőhellyel, két híddal, két tengelysúlymérővel és egy mérnökségi teleppel épül meg. A terv – a balliberális sajtó állításaival szemben – továbbra is tartalmazza a villányi csomópont megvalósítását is.

Noha egy rövid szakaszról van szó, a jelentősége mégis nagy, mivel általa megszűnik a Baranyát átszelő autópálya zsák­utca jellege, lényegében új kijáratot kap az ország Horvátország s vele az Adria felé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában