állatvédelem

2019.03.17. 09:27

Elkezdődött a békamentés a nemzeti park területén

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai több mint egy évtizede segítik a sikondai tavakba igyekvő békafajok biztonságos átkelését.

DDNP

Fotó: Kulcsár Péter

A kora tavaszi enyhe időjárás felébresztette a téli menedékeikben pihenő kétéltűeket. Az avartakaró és a talaj védelméből előbújó békafajok nagy számban indulnak a szaporodásukhoz nélkülözhetetlen kisebb-nagyobb állóvizekhez. A vonalas létesítmények, jellemzően a közutak illetve a közlekedés, óriási pusztítást okozhat, ha keresztezi a békák vonulását. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai több mint egy évtizede segítik a sikondai tavakba igyekvő békafajok biztonságos átkelését az úttesten. Lelkes önkéntesek segítségével idén is nyolcszáz méteres szakaszon helyeztük ki a hálókat. A munka ezzel nem ért véget. Rendszeres ellenőrzés mellett, a hálók mögött „várakozó” egyedeket át kell juttatni a tavakba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában