Pécs

2019.03.25. 15:05

Kicsik és nagyok együtt ültettek facsemetéket

Óvodások, kisiskolások, szülők és nagyszülők együtt serénykedtek szombat délelőtt Pécsen, a Honfoglalás parkban. Közös faültetésre és videoklip-forgatásra hívta ugyanis a helyieket a Tamás Éva Játéktára zenekar.

T. V.

Fotó: Laufer László

Az Ültess egy fát című dalt délelőtt kilenc órakor kezdték felvenni a Malomvölgyi út és az Illyés Gyula út közti zöld területen, a zeneszám refrénjét megtanították a gyerekeknek is. Ezt követően kezdődhetett is a nagy munka, a különféle facsemeték telepítése. A kicsik is szorgalmasan dolgoztak a kis ásókkal, lapátokkal, de a munka oroszlánrészét a szülők végezték.

A terepet már előre előkészítették, az ültetésre szánt csemetéket a Biokom NKft. biztosította, akárcsak a munkához szükséges eszközöket és szerszámokat. Mint azt Tamás Éva, a zenekar frontembere elmondta, aki gyerekekkel foglalkozik, annak kötelessége megtanítani a kicsiknek azt, hogy a természetet védeni kell, és ennek mi a módja.

– Nagyon nagy a felelősségünk azzal kapcsolatban, hogy gyermekeinket olyan irányba terelgessük, hogy ők később is vigyázzanak a környezetükre. Itt gondolok a szelektív hulladékgyűjtésre, a tudatos vásárlásra vagy akár a faültetésre – fogalmazott Éva. Hozzátette: a Játéktár új lemeze az egészség- és természetvédelem köré épül, s hogy az Ültess egy fát című dalt minél többen megismerjék, úgy döntöttek klipet forgatnak hozzá.

A zenekar két évvel ezelőtt csatlakozott a Vadonleső Programhoz, és megkapta a Természetvédelem Nagykövete címet. Azóta tudatosan figyelnek arra, hogy a dalaik által is irányítsák a gyerekeket a tudatos gondolkodás irányába. T. V.

Folytatják

A Honfoglalás parkba pontosan ötvenhárom facsemetét telepítettek, tudtuk meg Nagy Ervin, városi főkertésztől. Nyolcféle fát helyeztek ki, ezek között örökzöldek is vannak, himalájai cédrusok, és tengerparti fenyők is színesítik majd a kertvárosi parkot. Néhány nap múlva folytatódik a pécsi faültetés, március 27-én a Szent István téren telepítenek libanoni cédrust, Csontváry Kosztka Tivadar tiszteletére, halálának századik évfordulója alkalmából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!