Mohács

2019.03.06. 16:05

Kocsmárosból lett terjesztő

Az elmúlt negyed évszázad alatt huszonötmillió példány került az olvasókhoz a Dunántúli Naplóból. Ez nagyban köszönhető a szerkesztőség saját terjesztői hálózatának, mintegy kétszáz kézbesítőjének, akik munkájuk során közel kétszázötvenmillió kilométert tettek meg.

B. D.

Ezekhez a szép számokhoz jócskán hozzátesz Nagy István is, aki már a kezdetek óta, azaz huszonöt éve a Dunántúli Napló terjesztésével foglalkozik Mohácson és környékén.

– Eleinte kocsmárosként dolgoztam sokáig – mesélte István. – Majd az egyik ismerősöm szólt, hogy tud egy munkalehetőséget, ahol újságot kell kézbesíteni, igencsak jó pénzért. Így lettem végül terjesztő. Arról nem is beszélve, hogy így több szabad időm maradt a családomra és magamra is, aminek köszönhetően el tudtam végezni a játékvezetőit, és immáron húsz éve vezényelek le meccseket – mondta el István, és hozzátette, azóta is lelkiismerettel és nagy kitartással végzi mind a két munkáját.

Munkájáról elmesélte, hogy minden reggel fél négykor megy el az újságokért, majd fél ötkor indul neki a terjesztésnek, és ha az idő engedi, azt is inkább motorral teszi, mert az kényelmesebb, mint az autózás. A negyed évszázados munkaviszonynak köszönhetően már mindenki ismeri a környéken, és gyakran előfordult, hogy valaki már az ajtóban várta, hogy személyesen vehesse át az újságot, az idősebbek néha még süteménnyel is megkínálják.

– Azért is szeretem ezt a munkát, mert a segítségével rengetek emberrel ismerkedhettem meg, és mindenki nagy kedvel várja reggel az újságot, amelyet tőlem kaphat meg – fejtette ki István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!