DK a maffiapárt?

2019.04.16. 20:00

Hoppál Péter szerint bűnözésből származó pénzek segítik a pécsi ellenzéket

Megdöbbentőnek nevezte Hoppál Péter kedden tartott sajtótájékoztatóján a Gyurcsány-párt pécsi szervezetének üléséről kiszivárgott információkat, amelyekről a Magyar Nemzet számolt be. A Fidesz pécsi országgyűlési képviselője hangsúlyozta, Kunszt Márta, a pécsi DK elnöke egy tévényilatkozatban elismerte, valós a hangfelvétel, amely alapján a cikk íródott, ezzel pedig szerinte azt is beismerte, hogy bűnözésből származó pénzek segítik a pécsi ellenzéket. Ennek kapcsán azt a kérdést intézte Kunszt Mártához: a tagtársai által bűnözőnek nevezett támogató okán a mai naptól nevezhetőek-e a pécsi ellenzék résztvevői maffiapártoknak?

M. B. (Forrás: Pécsi Újság.hu)

Amint arról beszámoltunk, a Magyar Nemzetben hétfőn jelent meg egy írás, amely a Demokratikus Koalíció pécsi szervezetének üléséről számolt be egy hangfelvétel alapján.

Hoppál Péter, Pécs országgyűlési képviselője kedden tartott sajtótájékoztatóján megdöbbentőnek minősítette a nyilvánosságra került információkat.

– Gyurcsány pártjának nézeteiről nagyon sok elképzelésünk és tapasztalatunk volt, de a most napvilágot látott nézeteik és véleménynyilvánításaik minden képzeletünket felülmúlták – szögezte le a politikus. Hozzátette, elképesztő megnyilvánulásokat engedtek meg maguknak a bevándorláspárti ellenzéki párt tagjai még saját jelöltjeikkel szemben is.

A nemzeti oldal politikusa ezt alátámasztva idézte a cikkből, hogy a DK által is támogatott polgármesterjelöltről az hangzott el az ülésen, hogy „nagyon gyorsan akar előre menni, még annak árán is, hogy Mellár Tamást kigolyózza”.

Egy LMP-s közgyűlési képviselőről pedig azt, hogy „elvont ember, gyakorlatilag nem találta meg a folyosón a villanyt.”

Hoppál Péter idézte azt is, hogy Kunszt Márta az ülésen azt mondta „ha én a momentumosokkal elkezdek politikai dolgokról beszélni, két perc alatt összeveszünk, de a szocialistákkal is” – holott Kunszt korábban MSZP-tag és szocialista alpolgármester is volt. Hoppál felidézte azt is, hogy egyik lehetséges jelöltjüket „ez teljesen kész van” és „kicsit tintás, esténként iszogat” megjegyzéssel illették a DK-sok.

– Még ezeket is felülmúlják a saját pártjuk működésével és kampányfinanszírozásával kapcsolatos kijelentéseik – jelentette ki Hoppál Péter arra utalva, hogy a Magyar Nemzet cikke szerint a helyi szervezetnek egy olyan, MSZP-sekkel és a DK-val rendkívül közeli kapcsolatot ápoló vállalkozó adott pénzt, aki a lap írása szerint „pirosozással” szerzett pénzt, egyes párttagok pedig az ülésen az illetőt bűnözőnek nevezték.

Hoppál Péter hangsúlyozta, Kunszt Márta, a pécsi DK elnöke előző nap egy tévényilatkozatban elismerte, valós a felvétel.

– Ezzel azt is beismerte, hogy bűnözésből származó pénzek segítik a pécsi ellenzéket. Kérdezem Kunszt Mártától: a tagtársai által bűnözőnek nevezett támogató okán nevezhetőek-e a pécsi ellenzék résztvevői maffiapártoknak?

Azt is kérdést is feltette Hoppál Péter, egyetért-e Kunszt Márta azzal, hogy párttársai megbízhatatlannak ítélik saját jelöltjüket csak azért, mert roma származású? Ennek kapcsán szintén idézett a Magyar Nemzet cikkéből, amely szerint a DK ülésén ez hangzott el: „Ugyanaz lesz, mint a másik roma gyerekkel. Megbízhatatlan.”

– Világossá kell tennünk a pécsiek előtt, hogy ez a szél által összefújt ellenzéki összefogás, amely a civilek mögé állva akarja magát bemutatni a pécsiek előtt az önkormányzati választáson, hazudik a pécsieknek – mondta Hoppál Péter. – A bevándorláspárti baloldal és a hozzájuk csapódott szövetséges pártok összefogása maga előtt tolja a polgármesterjelöltjüket.

Utóbbihoz szintén kérdést intézett Hoppál Péter, jelesül, azt szeretné megtudni tőle, hogy ha ilyen kampányfinanszírozás zajlik, ha így vélekednek egymásról, ha ilyen ideológiát vallanak a romákról, akkor továbbra is felvállalja-e a velük való együttműködést?

– Kérem, hogy mind Kunszt Márta, mind Péterffy Attila rövid időn belül adjon választ ezekre a súlyos kérdésekre – mondta végül Hoppál Péter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában