kívánság teljesítve

2019.06.24. 20:00

Csodálatos látványban és élményben volt része a tévétorony kilátójába látogató négy gyereknek

Gyereknapi fogadalmunknak és ígéretünknek megfelelően ezúttal egyszerre négy fiatal kívánságát teljesítettük. A nevelőszülőknél élő Dánielnek, Ramónának, Virágnak és Dominiknak az volt a kívánsága, hogy felmehessenek a tv-torony kilátójába.

B. D.

Igaz, a két lány már volt ezelőtt fent a kilátóban egyszer, de ennek ellenére ők is izgatottan várták, hogy ismét feljussanak és gyönyörködhessenek a kilátásban. Hiszen a Misina-tetővel együtt 610 méterrel a tengerszint felett nézelődhetünk, ami a megyeszékhely sík területeinek átlagos 120 méteres tengerszint feletti magasságával még mindig közel 500 méteres város feletti magasságot jelent. Így a körkilátóból igen messzire el lehet látni szép időben.

Amint felértünk a lifttel a kilátóba, minden gyermek elindult a négy égtáj egyik irányába, hogy megcsodálja a rendkívüli látványt. Dominik elmondta, hogy igazából ő volt az ötlet gazdája, hogy látogassanak el a kilátóba, mivel még soha sem volt fent, és nagyon kíváncsi volt arra, hogy meddig lehet ellátni a kilátóból. Ezt követően a gyerekek boldogan mutatták meg egymásnak, merre találhatóak Pécs nevezetesebb épületei és városrészei. Majd egy rögtönzött idegenvezetést követően a fiatalok azt is megtudták, hogy déli irányban a várost, illetve a Baranyai-dombságot, messzebb a Villányi-hegységet és a horvát Papuk-hegyet csodálhatják meg. Keleti irányban a Zengő, nyugatra a Tubes, északra pedig a Mecsek magaslik mellettük. Valamint, hogy tiszta időben akár a Badacsonyig is elláthatnak.

Végül pedig a tv-torony étterme vendégelte meg a gyermekeket egy limonádéra és egy fagylaltkehelyre is, amit csillogó szemekkel fogadtak. Hegedűs Zsolt, az étterem üzletvezetője elmondta, hogy természetesnek találták, hogy teljesítsék a gyermekek kívánságát. Hiszen számukra az a normális, hogy segítsenek azon embertársaikon, akik erre rászorulnak, és amikor csak tehetik, támogatják az ilyen kezdeményezéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában