Pécs

2019.06.14. 14:00

Aszfaltra cserélik a hullámzó térkövet

Elkezdődött az útburkolat cseréje Pécsett, a Mecsek Áruház mellett, az Ybl Miklós utcai gyalogátkelőnél. A térköveket felszedik, helyére aszfalt kerül, amely jobban bírja majd az áthaladó forgalmat. A munkálatok várhatóan egy hónapig tartanak majd.

Mészáros Rita

Hangosan dolgoztak a munkagépek kedden délelőtt az Ybl Miklós utcában. A Mecsek Áruház melletti útszakaszon az egyik sávot lezárták, elkezdték felszedni a térköveket és feltörni az alatta lévő betont. Az érintett útszakasz állapotát olvasóink már többször kifogásolták, ahogy írták, a billegő térkövek miatt nemcsak nehézkes, hanem kimondottan veszélyes is volt ott a közlekedés autóval. A problémával akkor a városvezetést is megkerestük, akik válaszukban jelezték, hogy a jelenlegi térkőburkolat egy 2008-ban meghozott döntés eredményeként került az Ybl Miklós utcába, és a jogszabályok szerint a felújítása tíz éven át csak ugyanolyan műszaki tartalommal történhetett. A javítások ezért nem bizonyultak tartósnak. Ez a határidő azonban nemrégiben lejárt, így az útszakaszt végre új, tartós, a buszközlekedést jól tűrő burkolattal tudják ellátni.

A felújítási munkálatok tehát kedden el is kezdődtek, és a Biokom Nonprofit Kft. közleménye szerint harminc napig tartanak. Ez idő alatt megváltozik a forgalmi rend, a félpályás útlezárás miatt a személygépjárművek nem hajthatnak az érintett szakaszra, kerülőútvonalként a Berze Nagy János utcát lehet használni. A buszok viszont a megszokott útvonalon fognak közlekedni. Éppen ezért mindenkit arra kérnek, hogy a kihelyezett közúti jelzéseknek megfelelően, fokozott óvatossággal közlekedjenek a szakaszon.

Dombi Edináék is megörültek, amikor megtudták, hogy hamarosan egyenletes lesz a burkolat a Mecsek Áruház mellett. Ők busszal szoktak járni ezen a szakaszon, ami nagyon zötykölődik, ahogy áthaladnak a térkővel borított szakaszon. Ahogy mondta, a kisfiának tetszik, hogy döcög a busz, de sokkal kényelmesebb lesz, ha majd aszfalton mennek át.

Várda Ákos éppen kislányával sétált a munkálatok közelében. Szerinte is ideje volt már, hogy felújítsák a kérdéses szakaszt. Elmondta, hogy a párja erre jár munkába autóval, de a térköveken nem volt kellemes áthajtani. Ő leginkább gyalogosan fordul meg a területen, és tapasztalatai szerint a zebránál is egyre rosszabb állapotba került a burkolat.

Baloghné Veréb Katalin kíváncsian nézte a keddi munkálatokat. Ahogy mondta, jó, hogy aszfaltra cserélik a térkövet. Felidézte azonban, hogy nem olyan régen készült el az útszakasz, és szerinte nem szabadott volna ilyen hamar leromlania az állapotának. Vagyis már akkor kellett volna a forgalmat tűrő burkolatot kapnia, amikor először dolgoztak rajta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában