2019.06.22. 17:30
Borkóstolóval kötötték össze a főzőversenyt
Rotyogott a lecsó a bográcsokban péntek délután a pécsváradi várban.
Először rendezték meg a LecsóBorVár elnevezésű főzőversenyt és borkóstolót, aminek már most nagy sikere volt, hiszen a versenyre több, mint egy tucat csapat jelentkezett. A legtöbben Pécsváradról érkeztek, de a megyeszékhelyről is jöttek, hogy kiderüljön, ki főzi a legjobb lecsót.
Minden csapat megkapta az alapcsomagot, ami paprikát, paradicsomot, hagymát és a kenyeret tartalmazott, de ezen kívül bármilyen alapanyagot vihettek magukkal, hogy feldobják a hagyományos receptet. Az egyik csapat például csirkével gazdagította a lecsóját. Amíg az ételek készültek, helyi borokat kóstolhattak a látogatók, a pécsváradi termelők hat standon kínálták portékájukat.
A várban egyre nagyobb népszerűségnek örvend az őszi Határtalan Lakoma rendezvénye, innen származik a lecsófőzés ötlete is. A Pécsváradi Borbaráti Egyesület pedig szerette volna jobban összehozni, összehangolni a termelőket és a borivókat, ezért kötötték egybe a versenyt a borkóstolással.