Szigetvár

2019.06.04. 12:05

Játékosan tanultak a török korról

Immár harmadik alkalommal rendezte meg a Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola a „Múltunk nyomában: Zrínyi és Tinódi emlékezete” elnevezésű rendezvényét.

T. V.

Szigetvár, 2018. május 1. Szulejmán szultánt megszemélyesítõ hagyományõrzõ egy korhû törökkori szultáni sátorban a Zrínyi Miklós Hagyományõrzõ Sport Egyesület Szigetváron tartott bemutatóján 2018. május 1-jén. MTI Fotó: Sóki Tamás

Fotó: Sóki Tamás

A közel 100 diák által alkotott 22 csapat remekül vette az akadályokat és oldották meg a történelmi ismeretekre vonatkozó játékos feladatokat a várban, a Sportcsarnokban és a Vigadóban, ahol dr. Vajda János Tamás, a Szigetvári Járási Hivatal vezetője nyitotta meg a rendezvényt.

A Baranya Megyei Kormányhivatal Megyei Védelmi Bizottsága is segítette a programot, a feladatok összeállításában Torma Brigitta tanárnő mellett részt vett Eckhardt Zoltán alezredes és Bátori Katalin őrnagy is. A csapatok a verseny lezárásaként Horváth Róbert rendhagyó történelemóráját élvezhették, aki korabeli jelmezben mutatta be a török kor jellegzetes világát.

A projekt a következő tanévben is folyatódni fog, ugyanis a szigetvári történelmi hagyományok és a Zrínyi kultusz ápolása kiemelkedő helyen szerepel az iskola céljai, feladatai között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában