közgyűlés

2019.06.19. 17:30

Nem fognak unatkozni a városatyák a nyári szünet előtti utolsó testületi ülésen

Beköszöntött a vakáció, bár a város képviselő-testülete összeül csütörtökön a nyári szünet előtt. Unatkozni éppenséggel nem fognak a városatyák, előzetesen negyven napirendi pont szerepel a tárgyalandó ügyek listáján, köztük jó néhány fontos téma is.

HLB

A képviselők egyebek mellett módosítják a közétkeztetést végző Hungast Mecsek Kft.-vel fennálló szerződést, fedezetet biztosítanak az Európa Zöld Fővárosa cím elnyerésére hivatott pályázat egyes elemeire, és az egykori Magasház helyén létesítendő park kialakításához még hiányzó forrásokat is előteremtik.

Az új vásárcsarnok építésével kapcsolatos hír, hogy a munkálatokra előirányzott 2,5 milliárd forint nem elég, a kivitelezést pályázati úton elnyerő cég legjobb ajánlata 566 millió forinttal haladja meg ezt a keretet. A város 127 millió forintot elő tud teremteni belső költségfelhasználással, azaz a közbeszerzés eredményeként jelentkező maradványok, valamint rendelkezésre álló tartalék (építésre történő) átcsoportosításával, azonban a további 433 millió forintot többlettámogatási kérelem formájában szeretné előteremteni.

Az önkormányzat koncessziós pályázatot ír ki buszmegállók telepítésére és üzemeltetésére. A városban lévő fedett utasvárók közül 96 üzemeltetését 2015. június elsejétől a JCDecaux Hungary Zrt. végzi, 2017. augusztus 21-től a Biokommal együttműködve, a két cég között megkötött átmeneti megállapodás szerint. Azonban hosszú távú szerződés megkötésére csak az utasvárók üzemeltetésére vonatkozó közbeszerzési eljárás lefolytatása után van mód. A megkötendő szerződés 15 évre szólna, a város ez alatt az idő alatt összességében 600 millió forint bevételhez jutna.

A város – a korábbi terveknek megfelelően – tíz darab szóló elektromos buszt vásárolt az elmúlt időszakban. Az új, alacsonypadlós, kizárólag elektromos meghajtással közlekedő járművek mellett nyolc busz egyszerre történő töltését lehetővé tevő töltőállomást is kialakítottak. A buszok leszállítására a szerződés hatálybalépését követő nyolc hónapon belül kerül sor. A mostani döntés a projekt végleges lezárását biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!