Mohács

2019.06.11. 12:30

Schneider-díj: Horváth Borbála nyerte idén

A Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola tantestülete tavaly alapította a Schneider-díjat azon egykori növendékek számára, akik példaként állíthatók a jövő művészeti iskolásai elé.  Idén Horváth Borbála kapja az elismerést.

M. B. (Mohácsi Újság.hu)

Az iskola tantestülete az intézmény jubileumi évében döntött úgy, hogy kiosztják az iskola névadójáról elnevezett Schneider-díjat. Az az intézménytől búcsúzó növendék részesülhet ebben az elismerésben, aki hosszú éveken át nyújtott kiemelkedő teljesítményt, öregbítette az iskola hírnevét országszerte, s aki példaként állítható a művészeti iskola felnövekvő, hasonló sikerekre vágyó tanulói elé.

Az elismerést tavaly, első alkalommal Dombai Csilla vehette át, aki a Park utcai ének-zene tagozaton kezdte zenei tanulmányait, majd 5. osztályos korától csatlakozott a Schneider Lajos művészeti iskola népi ének tanszakához, melynek a gimnáziumi érettségiig volt meghatározó tagja.

Az idei tanévben a tantestület szavazása alapján Horváth Borbála érdemelte ki a Schneider-díjat, aki az iskolát tizenegy tanéven keresztül gazdagította művészeti tevékenységével, személyiségével. Főtárgytanára: Horváth Ildikó. Borbála a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának kitűnő tanulója, érettségi után orvosi pályára készül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában