Pécsvárad

2019.06.02. 18:27

Segítik megvalósítani a fiatalok ötleteit

A Fiatalok a részvételért Egyesület 2011 óta folytatja tevékenységét a Pécsváradi Ifjúsági Önkormányzat háttérszervezetként, céljuk, hogy a helyi fiatalokat szólítsák meg.

Mészáros Rita

Forrás: Shutterstock

Az utóbbi időben több pályázatot is sikeresen megnyertek, ezek népszerűsítéséhez hozták létre a PIP4U (Pécsváradi Ifjúsági Programok Neked) szlogent és hozzá egy honlapot.

– Jelenleg két nagyobb projektünk van

– mondta el László Miklós, az egyesület elnöke. – Az egyikben a pécsváradi fiatalok ötleteit segítünk megvalósítani, a másikban Eszékkel működünk együtt, lényegében ott is ifjúsági kezdeményezéseket várunk.

Már most is sok ötlet érkezett, volt aki paintball-versenyt, más szabadulószobát szeretne, június közepéig azonban még bárki elküldheti javaslatát.

– Ifjúsági cseréket is szervezünk az Erasmus+ programon keresztül – tudtuk meg az elnöktől. – Ilyenkor több ország fiataljai találkoznak és dolgoznak közösen egy adott témán. A Pécsváradon és a környéken élők előnyt élveznek a jelentkezéskor, és sokan is érdeklődnek a programok iránt.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!