Komló

2019.06.26. 13:15

Világítanak is majd a felújított járdák

Újabb komlói helyszínen kezdődtek nagyszabású felújítási munkák a napokban – ezúttal az Eszperantó tér déli részén, a Városház tér és a sportcsarnok közötti területen vonultak fel a munkások.

W. K.

– A városháza épülete mögötti tér rekonstrukciója egy hosszabb távú rekonstrukciós munkasorozat első lépcsője – közölte Polics József, Komló polgármestere. Mintegy háromszáz négyzetméteres szakaszon fogják a szakemberek felújítani a járdákat a terület déli felén. Újdonságként a közlekedőfelületek megvilágítását beépített LED-csík biztosítja majd, valamint a gyalogút mentén ültetnek fákat és virágokat is, tovább szépítve a környezetet. A közlekedők számára fontos információ, hogy a városháza parkolója korlátozottan ugyan, de a munkálatok teljes időtartama alatt használható lesz.

A projekt teljes költségvetése több mint hárommillió forint. Az önkormányzat saját finanszírozása mellett egy környékbeli vendéglátócég is támogatja a felújítást, hiszen a végeredmény, a szebb és rendezettebb környezet várhatóan a vendégkörre is kedvező hatással lesz.

Polics József kiemelte, igyekszik az önkormányzat minden olyan lehetőséget kihasználni, amivel Komlót élhetőbbé és szebbé tehetik.

– A pályázati pénzekkel és a saját forrásainkkal okosan gazdálkodva idén nyáron városszerte számos helyszínen lesznek kisebb-nagyobb útfelújítások, köztük olyan forgalmas szakaszokon is, mint a Kossuth utca. Ezúton is türelmet kérek mindenkitől az esetleges fennakadások miatt, bízom benne, hogy a végeredménnyel mindenki elégedett lesz – hangsúlyozta a polgármester. Az Eszperantó téri munkák várhatóan július közepéig tartanak.

Minden pályázati lehetőséget

kihasználnak

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában